Forfatter:
Vikram Kolmannskog
Utgitt:
2015
Forlag:
Flux
Sammendrag:
Bok om gestaltterapi av norsk forfatter. I denne boken blir vi kjent med gestaltterapi og gestaltterapeuten Vikram i møte med åtte forskjellige klienter:
Karl har vært utbrent – han vil få til alt, også å stresse mindre. Anna har opplevd utroskap. Kan hun stole på nye menn? Marianne overveldes av minner fra en vond fortid. Men skjedde virkelig de seksuelle overgrepene? Jonny har sittet lenge i isolasjon og fengsel. Nå har han bygget seg en mur. Erik har blitt mobbet, men er løsningen å styrke selvbildet? Mer narsissisme? Nina bærer på en mørk hemmelighet. Anette – døpt Ronny – vil gå i kjole. Og så er det Ask, vakre Ask, som forelsker seg og som andre forelsker seg i – også terapeuten Vikram.
Gjennom disse terapifortellingene ser vi hvordan både lidelse og lindring er mulig. Med økt oppmerksomhet og gjennom dialog kan vi oppleve mer av oss selv, den andre og verden. Vi blir helere. Og nettopp det er en god definisjon på «helse», å bli helere.
Mange vil kunne ha en interesse av denne boken. Som fortellinger om fenomener i dagens norske sinn og samfunn retter den seg mot et allment publikum. I tillegg fungerer den som en introduksjon til gestaltterapi for alle nysgjerrige, så vel som en fagbok for terapistudenter og mer drevne terapeuter.
Medieomtale:
Den tomme stolen (bokomtale, terapeut1.no)
Intervju med Vikram Kolmannskog (terapeut1.no)
Skeive møter i terapirommet (Blikk)
Transpersoner og resten av oss (forfatterens kronikk, gaysir.no)
Omtale fra bokbloggere:
http://blogg.deichman.no/litteratur/book_reviews/gripende-debut/