Marit Valen Ramsøy (f.1961) er veileder for coachingstudentene ved NGI.
Marit er utdannet gestaltcoach fra NGI (2006) og har utdanning i organisasjonsutvikling (2008) og veilederutdanning i organisasjon (2014) fra samme sted. I tillegg er hun Diplomøkonom fra Handelshøyskolen BI (1990) med spesialisering i markedsføring og IT ledelse.
Marit har lang arbeidserfaring fra privat næringsliv og offentlig forvaltning. Hennes erfaring kommer fra Gjensidige, Oslo Kommune, Mandator og Handelshøyskolen BI hvor hun har hatt roller som konsulent, veileder og leder.
Hun har siden 2007 vært selvstendig næringsdrivende og arbeidet innen områdene coaching, veiledning og mental trening. Marit er styremedlem og medlem av foreningen GPO – Gestalt Praktiserende i Organisasjoner.
Heidi Gaupseth (f. 1963) underviser ved terapiutdanningen ved NGI. Heidi er utdannet gestaltterapeut fra NGI (2012)og har etterutdanning og veilederutdanning fra samme sted. Hun deltok våren 2015 på Villa Sult-utdannelsen ”Psykoterapi for spiseforstyrrelser”. Hun har ettårig kunstfaglig utdannelse fra Steinerhøyskolen i Oslo og er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI (87).
Heidi er en av initiativtakerne til BA21 Psykoterapi & Veiledning der hun jobber som psykoterapeut og veileder med individualklienter, grupper og par. Fra 2013 har hun vært del av Flykninghjelpen sitt debriefteam. Heidi har lang erfaring fra personlig utvikling og kroppsorienterte praksiser som dans, meditasjon, yoga og pilates. Hun er fast skribent for publikasjonen Gestaltmagasinet.
Matthew Swedberg (f. 1969) har profesjonsstudiet i psykologi fra St. Mary´s Universitetet i Minnesota og er autorisert klinisk psykolog fra Psykologisk Institutt, Universitetet i Oslo (MNPF) og gestaltterapeut (MNGF) fra Norsk Gestaltinstitutt. Han driver egen praksis på et helsesenter i Asker.
Matthew har bakgrunn fra spesialisthelsetjenesten (allmennpsykiatrisk poliklinikk) og privat- og offentlig behandlingssenter i USA. Han har bred erfaring med utredning og behandling av milde-, så vel som komplekse-, sammensatte psykiske lidelser. Matthew har individualterapi, par-/familieterapi og gruppeterapi som primære fokusområder.
Elisabeth Helene Sæther (f.1959) er utdannet lærer (1983), har en femårig coachutdanning (2000) der hun gikk i lære og jobbet med ledere. Deretter to år med psykosyntese (NIP 2004) og var ferdig gestaltterapeut (NGI 2011). Tok etterutdanningen (NGI 2013), og veilederutdanningen (NGI 2015). Har lang yrkeserfaring fra egen praksis. I tillegg har hun arbeidet som kommunikasjonsrådgiver og utviklingsagent i Sør trøndelag fylkeskommune, var fire år hos Interaktive nyheter Norge som grafisk formgiver og designet websider. Jobber nå i egen praksis som terapeut med enkeltklienter, par, terapigrupper og kurs. Coacher også ledere. Elisabeth har vært veileder ved NGI siden høsten 2015.
Rani Sobanthan (f.1969) arbeider ved skolens administrasjonskontor hvor hun blant annet har ansvar for kvalitetssikring av NGIs studentdata i både det manuelle og det elektroniske dataarkivet. Hun har i tillegg ansvar for tidsskriftabonnementet. Rani er utdannet Bachelor of Arts med tilleggsutdanning som lærer. Hun har arbeidserfaring innen dette fra sitt hjemland, Sri Lanka.
Birgitte Gjestvang (f. 1961) underviser ved terapiutdanningen.
Hun har utdanning innen psykologi (UiO), psykodrama, kroppsorientert traumeterapi/TRE, samt grunnutdanning og videreutdanning (6 år) ved NGI.
Hun er og en av lederne ved Oslo Gestaltsenter og arbeider som individual, gruppe -og parterapeut. Gjestvang er en av forfatterne av boka” Ung sorg” (Aschehoug 2008) – om unge mennesker som opplever dødsfall. Hun har også ledet sorggrupper på Akershus Universitetssykehus. Birgitte Gjestvang er også utdannet journalist, og har mange års erfaring som journalist og leder i NRK (bla. «Verdibørsen», «Radiodokumentaren», «Sånn er livet», «På livet laus» P2).
Vikram Kolmannskog (f. 1980) er utdannet gestaltterapeut (MNGF) fra Norsk Gestaltinstitutt og har egen praksis på St. Hanshaugen i Oslo. Han er også utdannet filolog, jurist med spesialisering i menneskerettigheter og samfunnsviter med doktorgrad i rettssosiologi. I tillegg til terapipraksisen skriver han sakprosa og fiksjon, og rådgir, underviser og forsker innenfor en rekke felt, inkludert gestaltterapi. Han er forfatter av boken “Den tomme stolen. Fortellinger fra gestaltterapi” (Flux, 2015).
For mer informasjon om Vikram og hans arbeid, se www.VikramKolmannskog.no
Vigdis Kraft Jensen (f.1965) startet som lærer ved NGI høsten 2010.Hun er utdannet sosionom med mange års erfaring fra barnevern og sosialt arbeid. Hun har blant annet erfaring fra krisesenter, ungdomsinstitusjoner, familievernkontor og psykiatri. Vigdis var ferdig utdannet gestaltterapeut ved NGI i 2000 og avsluttet toårig etterutdanning for gestaltterapeuter i 2005.
Vigdis har i mange år undervist i gestaltterapi og profesjonell samhandling ved Institutt for helhetsmedisin, hvor hun er ansatt som rektor i 50% stilling. Hun er tilknyttet Høgskolen i Oslo som veileder og kontaktlærer for studenter ved bachelor utdanningen i sosialt arbeid. De siste ti årene har hun drevet egen praksis med individuell terapi, par og grupper, i terapifellesskapet www.3-stoler.no
Tore Gustavsen (f.1960) har bred erfaringsbakgrunn både fra utdanning og arbeid. Han startet sin yrkeskarriere innen salg og markedsføring i finansbransjen, hvor han bl.a. har hatt ulike lederstillinger. Han har også tre års internasjonal erfaring fra området. Tore har senere lang erfaring fra HR området, særlig innen organisasjonsutvikling, coaching av ledere og ledergrupper, håndtering av konflikter i organisasjonen samt karriereveiledning og arbeid med langtidssykemeldte.
Tore er gestaltterapeut MNGF fra 2008, med etterutdanning fra 2011. Han har også toårig utdanning som gestaltcoach, samt ettårig utdanning innen organisasjonsutvikling fra NGI og er medlem av GPO (GestaltPraktiserende i Organisasjoner). Han er sertifisert rådgiver i Job Transition Management og sertifisert arbeidslivsveileder. Han har også vært megler i Konfliktrådet i Vestfold i ca. 10 år.
Tore er i dag seksjonsleder HR i DNB med ansvar for seksjon coaching og veiledning.
Lill Hallbäck (f.1948) har en mastergrad i Gestaltpsykoterapi fra universitetet i Derby (UK) og har også fullført 3 moduler i etikk, klinisk filosofi og forskningsmetoder som del av et doktorgradsprogram i Nottingham (UK). Høsten 2006 begynner hun et 2-årig deltidsstudium i “Developmental Somatic Psychotherapy” I New York, USA, hos Ruella Frank (en av lærerne ved NGIs videreutdannelse). Som tidligere student ved NGI har hun fullført den 2-årige veilederutdannelsen (1998), den 2-årige videreutdannelsen (1997) og den 4-årige grunnutdannelsen (1996).
Lill har siden 1998 vært veileder ved NGI og gestaltterapeut på heltid i STREGA senter for psykoterapi og selvutvikling, et firma hun I 1996 startet sammen med to andre kollegaer. Hun arbeider med individuell- og parterapi, grupper, veiledning og ulik kursvirksomhet.
Lill snakker også italiensk, engelsk og fransk, og har bodd mange år i USA, Italia og Tunisia. Hun er sertifisert som europeisk Gestalt psykoterapeut av EAGT og sertifisert gestaltterapeutveileder av NGF.